Lifestyle

Kongresmeni pokreću istragu protiv Trumpa

Pokreće se istraga protiv predsjednika Donalda Trumpa i njegovih saradnika zbog moguće opstrukcije pravde, korupcije i zloupotrebe ovlaštenja.

Odbor za pravna pitanja Predstavničkog doma američkog Kongresa pokrenut će istragu protiv predsjednika Sjedinjenih Američkih Država Donalda Trumpa i njegovih saradnika zbog moguće opstrukcije pravde, korupcije i zloupotrebe ovlaštenja.

Predsjedavajući tog Odbora, demokrata Jerry Nadler rekao je za ABC da je odbor zatražio dokumenta od više od 60 ljudi i entiteta iz Trumpove administracije, u okviru širenja istrage ruskog miješanja u američke predsjedničke izbore 2016. godine, navodi Associated Press.

Odbor za pravna pitanja traži dokumenta, između ostalih, od sina predsjednika SAD-a Donalda Trumpa Juniora i finansijskog direktora kompanije Trump Organizacije (Trump organization) Allena Weisselberga.

“Naš je zadatak da štitimo vladavinu prava. Pokrenut ćemo istrage zloupotrebe ovlaštenja, korupcije i opstrukcije pravde. Učinit ćemo sve što možemo da dođemo do dokaza”, rekao je Nadler.

Opstruiranje pravde

On je kazao da misli da je “veoma jasno” da je Trump opstruirao pravdu, prenosi Tanjug.

Dodao je, međutim, da je sada prerano da se razmatra mogućnost Trumpovog opoziva.

Trump u kontinuitetu negira krivicu i optužuje demokrate za lov na vještice.

Predsjednik SAD-a je u subotu i nedjelju oštro kritizirao specijalnog savjetnika Roberta Muellera koji vodi istragu navodne povezanosti Trumpovog izbornog štaba sa Rusijom.

Izvor: Agencije

Povezani Članci