Video

Na karnevalu u Čapljini dvije figure Željka Komšića

Većinske hrvatske opštine i županije u BiH proglasile su Željka Komšića nepoželjnom osobom.

U Čapljini je danas održan karneval, a najzapaženiji dio su dvije figure hrvatskog člana predsjedništva BiH Željka Komšića.

Na jednoj Komšić je prikazan kao Trojanski konj, dok ga druga prikazuje kao marionetu na kojoj piše “Dejtonsko pozorište”, prenosi zagrebački Index.

Podsjeća se da su sve većinske hrvatske opštine i županije u BiH proglasile Komšića nepoželjnom osobom, jer je voljom bošnjačkih birača nametnut za hrvatskog člana državnog vrha.

Povodom ovog performansa oglasili su se iz čapljinskog ogranka Demokratske fronte.

“Iako su u pitanju maškare zahvaljujemo se što mislite na predsjednika Bosne i Hercegovine i što mu radite na stalnom dizanju rejtinga”, naveli su na zvaničnom Facebook profilu.

Karnevalska povorka krenula je od Trebižata ka centru grada gdje bi trebalo glavni dio događaja da se održi, a učesnici su u Trebižatu simbolično uhapsili Komšića, a na završnom maskenbalu njegove figure će biti spaljene.

Orile se navijačke pjesme

Kako se navodi, ta šala je dio Pokladnih dana “Trebižat-Čapljina 2019”, koje je pripremlo lokalno kulturno umetničko društvo “Seljačka sloga”, prenosi Klix.

Dok se kolona kretala prema centru, puštane su navijačke pjesme, a saobraćaj bio otežan.

Komšić je i prošle godine na sličan način bio dio karnevala u Čapljini što je naišlo na žestoke kritike domaće javnosti, a sam Željko Komšić ovaj događaj na društvenim mrežama je prokomentarisao riječima “morbidno i bolesno”.

Povezani Članci