Sport

Navijači se naklonili Salihoviću: Pogledajte kakvu su mu parolu posvetili

Sejad Salihović u 34. godini prekinuo je fudbalsku karijeru. Otkako je napustio Hamburger SV, ime ovog bivšeg reprezentativca BiH se dovodilo u vezu s nekoliko klubova, ali kako ga niti jedna od ponuda nije zadovoljila, odlučio je da okači kopačke o klin.

Odluku o prekidu karijere Salihović je, kako je priznao, donio nakon mjeseci i mjeseci razmišljanja, a ona je iznenadila praktički sve one koji su ga poznavali, imajući u vidu koliko mu je fudbal značio.

Ono što je Salihović za vrijeme karijere ostvario igrajući za Hoffenheim nisu zaboravili ni navijači ovog bundesligaša, koji su mu na posljednjoj utakmici protiv Herthe (2:0) posvetili parolu u znak zahvalnosti.

“Sali, naš najbolji čovjek. Niko ne može bolje da puca slobodnjake od tebe. Hvala za predivnih devet godina”, pisalo je na paroli.

Salihović je u Hoffenheim stigao 2006. godine još kada se takmičio u Regional ligi, a s vremenom je došao do najboljeg njemačkog ranga u kojem se klub iz Sinsehima zadržao sve do danas. Odigravši 250 utakmica se ujedno utkao u stranice historije Hoffenheima i osigurao sebi vječnost.

Kroz karijeru je igrao još za Herthu, Beijing Rehne, Hamburger SV i St. Gallen.

5cb6040334c18

Povezani Članci