Sport

Prosinečki sigurno poziva ČETIRI NOVA fudbalera!

Selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, Robert Prosinečki, u nedjelju će objaviti spisak za junske kvalifikacione akcije i mečeve protiv Finske i Italije.

Pred ove utakmice, Prosinečki će posebno morati “zakrpiti” napad i vezni red, obzirom na pvoredu Evlira Koljića i suspenziju Miralema Pjanića.

Gledajući prema igrama i formi, umjesto Pjanića najbliži pozivu su Mario Vrančić i Sanjin Prcić, dok bi Koljićevo mjesto mogli zauzeti Milan Đurić ili napadač Radničkog Nermin Haskić koji igra nevjerovatnu sezonu u Super ligi Srbije.

Pored pomenute četvorice, sigurno je da će “Žuti” napraviti još par izmjena, tako da sa velikim netsrpljenjem očekujemo ponedjeljak i spisak.

Pored navedenih fudbalera u rosteru bi se mogao naći i Izet Hajrović, oporavljeni Smail Prevljak, ali i golman Sarajeva,  Kovačević koji je definitivno u boljoj od Željezničarovog Kjosevskog.

Listu potencijalni reprezentativaca za ovaj krug kvalifikacija zatvaramo sa Jasminom Mešanovićem koji je ove sezone fantastičan u Mariboru i ne bi iznenadio niti njegov poziv u selekciju.

Povezani Članci