Sport

RODITELJI NEZAPOSLENI: BEBI OD SEDAM MJESECI POTREBNA POMOĆ ZA SPAS SRCA

Djevojčica Elma Sivić iz Cazina, koja ima tek sedam mjeseci, rođena je s teškim oštećenjem srca i ljekari kažu kako će biti neophodno obaviti nekoliko operacija kako bi se spasio njen život.

Mladi supružnici Hasan i Elvira Sivić kažu kako je ova anomalija kod njihove bebe otkrivena neposredno nakon rođenja.

– Kada se Elma rodila, izgledalo je da je sve u redu s njenim zdravljem. Međutim, po dolasku kući ubrzo je počela da se guši i teško diše, pa smo je odveli u Dom zdravlja u Cazinu, a odatle su je uputili u Kantonalnu bolnicu u Bihaću. Kada je ustanovljeno da ima probleme sa srcem, upućena je u Sarajevo na liječenje, gdje je ležala nekoliko mjeseci – kaže otac djevojčice.

Dodaje kako njen srčani mišić ne radi punom snagom zbog začepljenja krvnih sudova, što ima za posljedicu salijevanje krvi u pluća. S obzirom na komplikovanost operativnog zahvata, iz Sarajeva je poslata u Institut za majku i dijete u Beograd, gdje je podvrgnuta operaciji.

– Ljekari su joj uspjeli osposobiti jednu arteriju. Međutim, rekli su nam kako će biti neophodno još nekoliko operativnih zahvata kako bi se proširili krvni sudovi – kaže Sivić.

Dodaje kako je zbog bolesti kćerke bio primoran da napusti posao u Sloveniji i da je trenutno nezaposlen, prenose Nezavisne.

Supružnici dodaju kako su u međuvremenu potrošili svu ušteđevinu i da su primorani na ovaj način zatražiti podršku i pomoć dobrih ljudi.

Svi koji žele pomoći ovoj porodici više informacija mogu dobiti na broj telefona 061/077-255.